Doe het zelf!


(update: juli 2017)

Zelf uw woning verkopen?­ Neem een doe-het-zelfpakket!
Een doe-het-zelf pakket voor verkoop is bij Maliepaard Ma­kelaars Delft mogelijk. Niet zoals bij internetmakelaa­rs waar de makelaar op afstand blijft, neen, echt betrokken bij de verkoop en altijd bereikbaar voor advies. Voor € 1295,- inclusief BTW maar incl. professionele hulp!
De doe-het-zelf-procedure is simpel. Uw werkzaamheden:

 • Foto’s maken
 • Verkooptekst schrijven.
 • Verkoopbrochure met informatie over de woning 
 • Eventueel posters maken voor het Open Huis 
 • Afspraken maken met potentiële kopers
 • Potentiële kopers uw huis laten zien
 • Regelen van het tekenen van de koopakte en de relevante stukken aanreiken aan kopers
 • Na tekenen van de koopakte, koopakte afleveren bij de notaris
 • Taxateur kopers van de benodigde informatie voorzien
 • De oplevering regelen (o.a. gas/water/electriciteitsstanden opnemen)

De rest doet Maliepaard Makelaars Delft voor u:
 • Woningopname
 • Vraagprijs-advies
 • Verkooptips
 • Aanleveren te koop bord met stevige zuignappen
 • Presentatie op websites zoals funda (basisplaatsing:tekst + 1 foto), jaap en huislijn
 • op verzoek: suggesties aanreiken voor de woningbrochure
 • op verzoek: prijsonderhandelingen
 • Het maken van de koopakte incl. monitoring belangrijke data zoals de ontbindende voorwaarden (juridische afhandeling)


Maliepaard Makelaars Delft – persoonlijke begeleiding
Via Maliepaard Makelaars Delft krijgt u bij het doe-het-zelf-pakket échte makelaarsbegeleiding. En dat is verstandig. Want zeg nou eerlijk: Weet u precies hoe het zit met "verborgen gebreken" of  "ontbindende voorwaarden"? VvE-stukken? Onderhoudsreserve? Bedenktijd, optie? Wanneer bent u juridisch gezien in onderhandeling en wanneer niet meer? Etc. Met Maliepaard Makelaars Delft stapt u niet in valkuilen! En verkoopt u zonder problemen uw huis. Het verkopen gaat in enkele eenvoudige stappen:

Stap 1. Registratie gegevens
U begint met het registreren als "verkoper". Dit is gratis en vrijblijvend. ­

Registreer u nu als verkoper: klik hier

Stap 2: Maliepaard Makelaars Delft neemt contact met u op
Door een van de makelaars wordt contact met u opgenomen. De procedure wordt uitgelegd en indien u akkoord bent krijgt u de gebruiksovereenkomst, de factuur en enkele andere documenten die ingevuld moeten worden voor de verkoop zoals de Lijst van zaken, per mail. Op het moment dat de betaling en bemiddelingsovereenkomst zijn ontvangen komt de makelaar persoonlijk bij u langs. U krijgt vervolgens per mail de taxatiewaarde en een advies-vraagprijs. De uiteindelijke vraagprijs bepaalt u zelf.

Stap 3: U gaat aan de slag
U levert de foto’s (10 à 15 van binnen en buiten; digitaal aanleveren ca. 200 Kb per foto) en de verkooptekst van uw woning aan. Tekst en foto’s worden gecontroleerd en indien akkoord zet Maliepaard Makelaars Delft uw woning op verschillende websites. U krijgt verschillende documenten van de woning zoals de kadastrale kaart en kadastraal bericht, waarmee u zelf de brochure van uw huis kunt samenstellen.

Stap 4. Bezichtigen en onderhandelen
Zodra een bezichtiging is aangevraagd ontvangt u een e-mail met de klant- contactgegevens. U maakt zelf de afspraak en verzorgt de bezichtiging. De onderhandelingen voert u zelf of doen wij in overleg met u.

Stap 5. Afronding
De makelaar stelt de voorlopige koopakte op. Deze wordt naar u gestuurd. Ook ontvangt u een uitgebreide toelichting. U stuurt alle informatie naar koper. Na akkoord print u de koopakte in tweevoud en U nodigt de koper uit voor ondertekening. Na ondertekening door partijen stuurt u de koopakte naar de notaris. De taxateur van de koper maakt een afspraak met u om de taxatie te doen. U regelt dat de taxateur alle stukken krijgt zoals het eigendomsbewijs en eventueel splitsingsakte en stukken VvE. Op de overeengekomen datum regelt u de laatste inspectie van de woning met koper, noteert u de meterstanden en gaan u en de koper naar de notaris om de woning over te schrijven.

Meld u vrijblijvend aan en ontdek het gemak van het doe-het-zelf verkopen van uw woning via Maliepaard Makelaars Delft!

Vragen

1. Hoeveel bedraagt de courtage van het doe-het-zelf verkooppakket? Zijn er verborgen kosten?
U betaalt eenmalig € 1295,- incl. BTW. Mocht de woning niet verkocht worden of u besluit de woning niet meer zelf te verkopen, dan wordt dit bedrag niet gerestitueerd. Er zijn geen verborgen kosten, eventuele advertentiekosten (in overleg) dienen wel door u betaald te worden.

2. Wie bepaalt de vraagprijs?
Maliepaard Makelaars Delft heeft jarenlange ervaring met het taxeren/verkopen/aankopen van woningen, gemiddeld worden zo’n 200 verkopen, aankopen en taxaties per jaar in Delft, Den Haag, Rijswijk, Berkel en Rodenrijs, Pijnacker-Nootdorp, Leidschendam, Den Hoorn en Voorburg uitgevoerd. Op basis van deze ervaring en de actuele marktsituatie wordt een vraagprijs aan u voorgesteld. U bepaalt echter zelf de uiteindelijke vraagprijs. Mocht Maliepaard Makelaars Delft zich daar niet in kunnen vinden dan wordt de woning niet door Maliepaard Makelaars Delft in de verkoop genomen en krijgt u de door u overgemaakte € 1295,- incl. BTW gerestitueerd.

3. Wie doet de onderhandelingen?
Maliepaard Makelaars Delft behartigt uw belangen en voert als u dit wilt namens u de onderhandelingen. Maliepaard Makelaars Delft belt met de potentiële koper om het voorstel door te nemen en eventuele vragen te beantwoorden. Uiteindelijk bepaalt u of u akkoord bent met de verkoopprijs.

4. Een koper wil op een dag mijn woning bezichtigen terwijl ik op vakantie ben of niet thuis ben.  Kan Maliepaard Makelaars Delft dan de bezichtiging doen?
Ja, hiervoor geldt een speciaal uurtarief. De kosten worden apart gedeclareerd. Afhankelijk van het type woning wordt per bezichtiging  1 uur gerekend (incl. reistijd). Bel voor meer informatie.

5. Hebben jullie referenties?
Ja, onze klanten willen graag de ervaringen met u delen. Bel ons en u krijgt van ons de laatste referenties die u zelf kunt bellen. Onze klanten staan u graag te woord.


­